Welkom bij de schaakvereniging

Denk en Zet

De "S.V. Denk en Zet"   heeft twee afdelingen: een senioren- en een jeugdafdeling.
Er wordt gespeeld van september tot eind mei. De speellocatie is:

Dorpshuis 'De Boei',
Kerklaan 32,
3645EV Vinkeveen,
Tel. 0297-261734.

IBAN rekening: NL18 RABO 0368 2507 25.

Een routebeschrijving naar het dorpshuis vind je hier.

Senioren

De senioren spelen op de dinsdagavond vanaf 20.00 uur.  Elke schaakliefhebber, beginner of gevorderde, is van harte welkom.  Kom eens een keer langs en speel een avondje mee en kijk of het ook wat voor je is. Als je je van tevoren telefonisch tel 06-48403628) of per e-mail bij de wedstrijdleider aanmeldt, dan zorgt hij dat je die avond een tegenstander hebt. En dat is helemaal vrijblijvend!

Er wordt een interne en een externe competitie gespeeld. Bij de interne competitie wordt er onderling gestreden om het kampioenschap van de vereniging. Gespeeld wordt volgens het " Keizer - systeem", dit systeem zorgt ervoor dat een speler altijd een tegenstander van ongeveer gelijke sterkte krijgt. Via de interne competitie kan een speler in aanmerking komen voor deelname aan de externe competitie. Hierdoor kan het schaken nog interessanter en spannender worden.

Schaakvereniging Denk en Zet speelt met twee achttallen in de Stichts Gooise Schaakbond (SGS) competitie.
Het eerste team speelt in de 1e klasse, het tweede team speelt in de 3e klasse.

Snelschaaktoernooi.

Traditioneel wordt rond de kerst op de speelavond een snelschaaktoernooi georganiseerd.
Voor verdere informatie kun je per e-mail contact opnemen met de secretaris.

Junioren

De jeugd speelt op de vrijdagavond van 19:00 tot 20:00 uur. Er wordt naar gestreefd om zoveel mogelijk spelenderwijs (beter) te leren schaken. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de stappenmethode 1e Stap t/m 6e Stap van Brunia en Van Wijgerden. Na elke stap krijg je mogelijkheid om bij de Koninklijke Nederlandse Schaakbond door middel van een examen een schaakdiploma te behalen. Al het les en schrijfmateriaal wordt door de vereniging verzorgd.

Bij de jeugd wordt net als bij de senioren ook een interne competitie en een externe competitie gespeeld. Op dit moment speelt er één viertal mee in de externe competitie.
Eens per jaar wordt er een jeugdschaaktoernooi georganiseerd. Iedereen (ook als je geen lid bent) kan meedoen!
Vind je het leuk om van het schaken wat bij te leren? Weet je al wat van schaken af? Kom eens langs voor informatie. Speel eens mee om te kijken of je het leuk vindt. Tot ziens op de schaakavond!

Voor informatie over de jeugdafdeling kun je bellen naar de jeugdleider (tel. 0297-264169) of een e-mail sturen naar de jeugdleider.

Site informatie

Bel de webmaster (tel. 0297-283477) of stuur een e-mail  voor aanvullingen, opmerkingen e.d. over deze site. Stuur kopij (uitslagen, verslagen, nieuws e.d) als bijlage in een e-mail naar de webmaster. Heb je een schaakfont nodig voor schaakdiagrammen, dan kun je hier het SMART font downloaden.