Bijzonderheden:
Auteur: webmaster
Foto:
Bericht:

DEVELDEN bij schaakclub Denk en Zet hebben niet geleden onder de droogte.

Soms heeft schaken een voorsprong op andere sporten, waar veel andere verenigingen last hebben van kale velden, wordt het kaal en glimmend hier als zeer mooi en wenselijk ervaren.

Weer een seizoen verder zijn er wel wat meer kale glimmende schedels bij gekomen, doch ook dit wordt door de gemiddelde schaker niet als hinderlijk ervaren .

Integendeel: het al oude gezegde “Op verstand groeit geen haar” komt bij de edele schaaksport immers prima van pas!

Terzijde moet overigens wel opgemerkt worden dat het afgelopen seizoen het m.n. de jeugd was, uitgedost met een weelderige bos haar, die voor een groot deel de dienst uitmaakte.

Wel was het uiteindelijk Cees Samsom die kampioen werd en Cees doet bovengenoemd gezegde toch echt wel eer aan!

Ondanks een verder qua resultaat  matig schaakseizoen, liggen voor komend seizoen de glimmende borden wel weer amechtig te wachten op er overheen rennende paarden, dames, lopers en wat al niet meer.

Mochten er liefhebbers zijn: van harte welkom om ook eens over zulke mooie gladde velden de stukken te laten laveren.

Hinderlijke graspolletjes die u over een bal heen doen duiken zult u niet tegenkomen, hooguit een tegenstander die u een hak wil zetten door een mat achter de symbolische paaltjes.

Ons schaakniveau is van beginner tot 1e klasse niveau, in elo-rating termen tussen de 900 en 1900.

Er kan zowel in interne als externe competitie geschaakt worden.

Verder is er een bekertoernooi en zijn er de door de vereniging georganiseerde toernooien.

Schaaktraining/les is er vrijwel elke dinsdagavond van 19.30 tot 20.00 uur.

Kortom reden genoeg om eens binnen te lopen ( u mag 4 weken indrukken opdoen).

Locatie:  Dorpshuis de Boei te Vinkeveen.

Telefonische informatie: wedstrijdleider Jeroen Vrolijk, tel. 06-53871408 of secretaris Harris Kemp,  tel 06-13065406.

Voor meer informatie Google eens: s.v.Denk en Zet Vinkeveen.

N.B uiteraard hebben we ook een jeugdafdeling, de jeugd speelt op vrijdagavond.

Voor nadere informatie: Hoofd jeugdopleidingen: Kees Kentrop 06-22124821