Vinkeveen 17-02-2017

Familieschaak bij schaakvereniging Denk en Zet.

Eens per jaar plannen we een alternatieve les avond. De jeugdleden mogen dan iedereen meenemen om een avondje gezellig mee te schaken. Vooraf aanmelden was verplicht. Ze moesten het niveau van hun familie inschatten door het invullen van een lijst met zes niveaus. Ook konden ze kiezen tegen wie ze wilden spelen. Met een mooie opkomst van 21 gast spelers was de zaal goed gevuld. Na een snelle indeling door Kees, een welkomst woord en wat informatie, werden de handen geschud en de eerste stukken in stelling gebracht. Twee minuten later kwam de eerste uitslag al binnen, winst door Herdersmat. De partij kan dan al in vier zetten beslist zijn. Dit kan komen door minder ervaring of het niet herkennen van de aanval en dan is het schrikken. Bij tijd over mocht er van kleur of speler gewisseld worden voor een nieuwe of revanche partij. De niveaus waren aardig goed ingeschat want er werden veel lange en spannende partijen gespeeld.
De wisselende samenstelling, jong en oud, is al een feestje om te zien.
Bij de denksport is het, zoals het hoort, stil, maar de euforie komt bij winst, remise of verlies. Het uur vloog om. Door de leuke en positieve reacties plannen we het volgend seizoen weer in.

Interne competitie jeugd

Om voor de prijzen in deze competitie die gesponsord worden door Aannemersbedrijf D. Kroese BV uit Vinkeveen in aanmerking te komen, moet er nog 3 maanden gestreden worden in groepen die op schaak niveau zijn ingedeeld. Groep A aan de leiding Marijn Vree, gevolgd door Lennart van der Veen, Edward Deen, Jaco Thijs ten Cate en Martin Meijer. Groep B de nummer 1 Arnout van der Veen, Boet van Beest, Marije Koster en Guang van den Bosch. Groep C Thijs ten Dam, Tieme Verlaan, Manolis Tsamitros, Marijn de Groot, Marky van Diemen en Jelle de Boer. Het kan nog alle kanten op in deze competitie. Schaken is een mooie uitdagende denksport. Je moet steeds schaak problemen oplossen door de juiste zetten te vinden zonder een foutje te maken, waar je overigens ook weer van kunt leren.

Kees Kentrop.