Vinkeveen 1-12-2017

Denk en Zet Schaaksimultaan met pepernoten


Op onze speelavond vrijdag 1 december werd volgens traditie geschaakt in sinterklaas sfeer.


Zoals altijd was in Sociaal Cultureel Centrum de Boei Vinkeveen de zaal weer keurig ingericht. Voor dit evenement waren de tafels in U vorm opgesteld zodat we alles snel klaar konden zetten voordat de jeugd binnen kwam stromen. Die konden gelijk achter de tafels met hun naam plaats nemen.


Om het voor iedereen een beetje spannend te maken, wist niemand van de indeling. Jeugdleider Kees had vier groepen samengesteld op niveau met bij elke groep een simultaangever ook op niveau. Drie simultaangevers waren jeugdleden en een begeleidster.


Voordat de simultaangever iedereen een hand geeft om de partij te starten met hun eerste zet, werden de aangepaste spelregels voor deze avond uitgelegd.

De eerste zetten werden gedaan en de pepernoten werden door Jan en Kees uitgedeeld. Er werd hier en daar creatief gespeeld, de schaakstukken werden versierd met pepernoten. De sfeer zat er goed in.


Toen de tijd om was, moesten bij de meeste borden de relatieve waarde punten van de schaakstukken geteld worden.


Groep 1

Uitslag 2-2 bij simultaangever Marijn Vree tegen de spelers met het hoogste niveau Marky van Diemen 0-1, Marije Koster 1-0, Guang van den Bosch 0-1 en om het Marijn toch wat moeilijker te maken, werd begeleider Peter de Jonge er tussen geplaatst 1-0, waardoor het voor Marijn een flinke uitdaging werd.


Groep 2

Uitslag 3-1 bij simultaangever Jaco Thijs ten Cate tegen Boet van Beest 1-0, Manolis Tsamitros 0-1, Emiel 0-1 en Marijn de Groot 0-1.Groep 3

Uitslag 2-2 bij simultaangever Lennart ven der Veen tegen Sven Haase 0-1, Tieme Verlaan 1-0, Nathan Verburg 1-0 en Peter Idema 0-1.
Groep 4

Uitslag 3,5-0,5 bij simultaangever Evelyne Verlaan tegen Sam van der Jagt 0-1, Jelle de Boer 0-1, Lars 0-1 en Jonathan 0,5-0,5.


Conclusie:

Na een uur werd de balans opgemaakt. De pepernoten smaakten goed.

De simultaangevers vonden het heel pittig en dat was aan de kleur van hun gezicht ook af te lezen en zo werd de avond weer succesvol afgesloten.


Kees Kentrop