Vinkeveen 15-02-2019

Familie schaak blijft een succes

Op deze avond mochten de jeugdleden iedereen meenemen, als ze maar een beetje konden schaken.

Na een welkomstwoord  minder positief nieuws, want er gaat volgend seizoen wat veranderen bij het jeugdschaak.

Aan het eind van het seizoen gaan deze begeleiders stoppen:

Peter de Jonge kwam 13 jaar geleden als jeugdlid en speelt nu bij de senioren in het eerste team. De laatste 7 jaar is hij ook jeugdbegeleider. Peter gaat helaas verhuizen.

Huub Rijsbergen kwam als ouder 15 jaar geleden mee met zijn zoon naar jeugdschaak. Is toen overgehaald om als jeugdbegeleider mee te draaien. Zijn zoon speelt nu ook in het eerste team bij de senioren en Huub is nog steeds jeugdbegeleider. Helaas gaat Huub ook stoppen.

Zelf ben ik nu 20 jaar bij de jeugd betrokken. Eerst jeugdbegeleider en al snel als jeugdleider, ook ik ga naar 20 jaar stoppen.

Het positieve nieuws is, het jeugdschaak gaat door.

Mijn opvolger als jeugdleider is onze voorzitter Henk Kroon. Hij kan alleen op dinsdagavond dus volgend seizoen gaat het jeugdschaak van de vrijdag naar de dinsdagavond van 18.30 tot 19.30 uur. De jeugd die geÔnteresseerd is, mag ook nog bij de senioren schaakles blijven van 19.30 tot 20.00 uur.
Jan de Boer blijft als jeugdbegeleider. In het begin zal ik nog mee draaien om het over te dragen.

Nieuwe vrijwilligers en jeugdleden blijven van harte welkom.

Na deze informatie van Kees werden de versoepelde spelregels uitgelegd en iedereen succes gewenst. De handen werden geschud en de eerste stukken in stelling gebracht. Gemiddeld zijn er door ieder twee partijen gespeeld, waarvan de meeste in schaakmat zijn geŽindigd. Ook werd de variant weggeefschaak gespeeld, door de ervaring van de jeugdleden wonnen die dan ook de meeste partijen.
Het uur vloog weer om. De reacties waren positief en de familie kon de vorderingen van de jeugd zien en dat is altijd leuk om te horen.

Zie foto's op onze website http://www.svdenkenzet.nl

Interne competitie jeugd

Er moet nog 3 maanden gestreden worden voor de prijzen die in deze competitie te verdienen zijn. Voor een vereniging is het belangrijk om een prijzen sponsor als aannemersbedrijf D. Kroese BV uit Vinkeveen te hebben om de sport voor de jeugd betaalbaar te houden. Tussendoor gaan de meeste leden nog hun stappen certificaat halen. En niet te vergeten de prijzen voor de puzzel competitie.

Kees Kentrop