BEIDE TEAMS VAN SCHAAKVERENIGING DENK en ZET NAAR WINST

De eerste ronde in de bondscompetitie werden door beide teams van Denk en Zet met winst afgesloten.

De spits werd afgebeten door het tweede team; tegenstander was En Passant 4.
Mogelijk een moeilijke start want, afwezig waren kopman Wim de Groot en good old Cees Verburg, bord 3. Zodoende promoveerde Jan de Boer van bord 5 naar bord 1 en speelde
n de twee invallers respectievelijk Thierry Siecker en Bert Vrinzen op de borden 3 en 5. Jan de Boer toonde aan ook bord 1 nog makkelijk aan te kunnen en scoorde een nette remise. Thierry met zijn bekende Leeuw opening probeerde zijn tegenstander te overbluffen maar kwam niet verder dan een remise wat als invaller op het 3e bord voorwaar geen slechte prestatie was. Bert Vrinzen daare tegen moest in zijn tegenspeler de meerdere erkennen, met goed schaak wist de En passant speler de volle winst te halen. Naar later bleek was dit dan ook meteen de enige winst partij voor En Passant, met nog een remise van Johan Voskamp stopte de teller voor de spelers uit Bunschoten op 2 ˝ punt. De overige winst partijen werden behaald door de Denk Zet spelers , te weten Alfred Weinhandl, overtuigend, Evert Kronemeijer ook overtuigend en enigszins gelukkig, door Henk van de Plas en Freek Barwegen.

Einduitslag 5 ˝ - 2 ˝ voor de thuisploeg.

Het eerste team mocht 2 dagen later tegen het sterke H.S.G 2 uit Hilversum dit proberen te evenaren.
Na ruim 2 ˝ uur schaak was er winst op bord 3 door Cees van Houten, zijn tegenstander wist duidelijk
niet goed raad met de b4 opening van Cees. Nog twee remises volgden, van Stefan Rijsbergen die op het derde bord gezeten een eindspel met een pion minder toch betrekkelijk eenvoudig het gelijkspel wist binnen te halen en iets minder gecompliceerd, van Gert Jan Smit op het 6e bord.
Zo was er een voorsprong van 2-1.
Na een ongelukkig verlies van Peter de Jonge en een mindere stand van kopman Cees Samsom leek het toch een moeilijke avond te worden.
Cees probeerde nog wat grapjes en swindels uit te halen maar hier was zijn tegenstander te sterk voor; een nederlaag volgde.
Gelukkig had Henk Kroon het op het tweede bord niet al te moeilijk, na een grappige opening hield hij met zwart constant druk op de witte stelling wat uiteindelijk in een zege en een tussenstand van 3-3 resulteerde.

Het venijn zat letterlijk in de staart.
Op bord 7 werd deze staart uitgebeeld door invaller Freek Barwegen. Waar Freek 2 dagen eerder in een slecht gespeelde partij toch de winst wist binnen te halen, hadden de Denk en Zet spelers hoop. De wedstrijdmentaliteit van Freek bleek immers onbetwist en nu speelde hij ook nog een prima partij schaak. De winst kon niet uitbl
ijven en zo geschiedde. 4-3 voorsprong.
Nu het laatste ˝ puntje nog zien binnen te halen. Om het in het kader van het begrip staart te houden bleek dit een partij waarin het muisje nog een staartje had.
De tegenstander van de op bord 8 zittende Jeroen Vrolijk had een Dame, loper en 6 pionnen. Jeroen moest het met Toren , paard ,
loper en 3 pionnen doen maar had een soort van mat stelling om de witte koning gevlochten.
Het was peentjes zweten voor zijn tegenstander, alhoewel de objectieve toeschouwer zich afvroeg of de 6
á 7 biertjes die Jeroen’s tegenstander inmiddels op had, hier aan ook debet waren.Vanuit een zeer moeilijke stelling wist Vrolijk de remise door middel van eeuwig schaak binnen te halen.
Na zeer uitvoerige analyse bleek er zelf
s nog winst voor hem in gezeten te hebben.

Niemand van de Denk en Zetters die daar nog om maalde; de overwinning 4 ˝ - 3 ˝ was hiermee immers behaald !