Bijzondere afsluiting jeugdschaak seizoen Denk en Zet

Afsluiting jeugdseizoenOndanks de avondvierdaagse werd afgelopen vrijdag voor de laatste keer gestreden voor punten in de interne competitie. Guang wist Marky schaakmat te zetten in samenwerking Dame Toren, Marije zette Nathan schaakmat achter de paaltjes, Sven won ruim op punten van Fabian, Jaco wist nog net op punten te winnen van Sam.

Einduitslag voor de prijzen:

Groep A

1 Guang van den Bosch,
2 Boet van Beest,
3 Marije Koster.

Groep B

1 Marky van Diemen,
2 Jaco Thijs ten Cate,,
3 Nathan Verburg.

Groep C

1 Sven Haase,
2 Fabian Hecko,
3 Sam van der Jagt.

Sponsor bekers/medailles:

D.KROESE B.V.

AANNEMERSBEDRIJF VINKEVEEN

WWW.KROESEBV.NL

Na de prijsuitreiking voor de jeugd was het afscheid van jeugdbegeleider Huub Rijsbergen en jeugdleider Kees Kentrop.

En de kennismaking met de nieuwe jeugdleider Henk Kroon.

Afscheid jeugdleidersHet jeugdteam onder de bezielende leiding van Kees Kentrop ging er mee stoppen. Respectievelijk Peter de Jonge, na 7 jr begeleiding, Huub Rijsbergen na 15 jr. en Kees Kentrop zelf na 20 !! jaar vonden het tijd om het schaakstokje door te geven.

De begeleiders werden door het bestuur bedankt met een beker waarin het aantal jaren van dienst gegraveerd stond, alsmede met een flinke bos bloemen. Daarnaast kwamen de ouders van de schaakjeugd hun dank nog betonen, iedere begeleider kreeg van hen een mooie plant.

Hoofd”-begeleider Kees Kentrop werd uiteraard extra in het zonnetje gezet.

Naast een cadeau-bon werd hij ook benoemd tot “lid van verdienste” en als extra hommage deed het bestuur hem de toezegging een KeesKentrop-reunie-schaaktoernooi te gaan organiseren.

Wetende dat onder zijn 20 jaar leiding er door hem 9 jeugdschaaktoernooien met in totaal 362 deelnemers zijn georganiseerd, er door hem 113 schaakdiploma’s zijn uitgereikt en hij meer dan 108 jeugdleden heeft zien komen en gaan, mag er op een flinke opkomst gerekend worden.

Jeugdschaak gaat van de vrijdag naar de dinsdagavond!

Het jeugdschaak gaat door met een nieuwe hoofdbegeleider Henk Kroon geassisteerd door Jan de Boer. Doordat er plaatsen vrij komen, zoeken wij jongens en meisjes die van een leuke uitdagende sport houden. Schaken is makkelijker te leren dan je denkt. Kun je eenmaal schaken, dan ontdek je steeds weer nieuwe mogelijkheden.

Op de club kun je met al je vragen terecht. We leren je schaken met de bijbehorende schaak en club regels. Je wordt begeleid in wat je beter wel en niet kunt doen. We geven tips en leren trucjes. Daarna speel je voor de interne competitie. Iedereen wordt ingedeeld op eigen speelsterkte. Er zijn mooie prijzen te verdienen in deze interne competitie en in de schaakpuzzel competitie.

Er zijn 3 vrijblijvende proeflessen om te kijken of je het leuk vindt.

Voor een jeugdlid is de contributie € 65.00 inclusief per jaar.

Op dinsdag 10 september start het nieuwe jeugdschaak seizoen van 18.30 tot 19.30 uur.

Sociaal Cultureel Centrum - De Boei,

Kerklaan 32,