CEES SAMSOM prolongeert de titel en schaken blijkt voor alle leeftijden.

De winnaar bij de senioren: Cees SamsomVoor het tweede achtereenvolgende jaar is Cees Samsom de schaakkampioen geworden van  s.c. Denk en Zet.

Zoals wedstrijdleider Vrolijk bij de bekeruitreiking memoreerde was Cees vanaf nagenoeg het begin van de competitie de koploper. Met degelijk schaak en vooral goed wetend wanneer er geen winstmogelijkheden waren tijdig de remise aan te bieden, wist hij een solide basis te leggen voor het laatste deel van de competitie.
Bijna dreigde het kampioenschap nog aan hem voorbij te gaan: Door verlies in de laatste 2 bondswedstrijden wist Henk Kroon zich net boven hem te nestelen. Toen Samsom intern nog een keer remiseerde en Kroon won leek het er op dat het toch laatstgenoemde zou worden die er met de beker vandoor zou gaan.
Door verlies van Henk Kroon in de laatste twee wedstrijden van de beide youngsters van Denk en Zet, respectievelijk Peter de Jonge en Stefan Rijsbergen was het toch Samsom die bovenaan eindigde.
Een terecht kampioenschap daar nl. de punten die extern gescoord worden ook meetellen in de eindrangschikking en hierin wist Cees Samsom het op bord 1, daar spelers tegenkomend met een gemiddelde rating van boven de 2000, het ook beter te doen dan Kroon op bord 3.
Cees behaalde 2 ˝ punt terwijl Kroon op 2 bleef steken.

De bekers voor het beste resultaat in de externe/bondscompetitie werden behaald door respectievelijk het jongste en oudste senioren lid.

Beste speler eerste team: Stefan RijsbergenIn het eerste team was het Stefan Rijsbergen die met 6 uit 9 de beker mee naar huis nam..
Voorwaar een knappe prestatie, weliswaar had hij vorig jaar ook al de beker gewonnen voor het beste resultaat maar die was in het tweede team in de tweede klasse en nu waren zijn tegenstanders, spelende in de eerste klasse toch echt een stuk sterker. Het bracht Stefan duidelijk niet van zijn stuk en met gewaagd schaak behaalde hij de ene na andere overwinning. Eindresultaat de enige speler in het eerste team die boven, en zelfs ruim, de 50% bleef. Tweede “gevolg:” inmiddels de speler met de hoogste rating van Denk en Zet; ruim in de 1800 en hiermee kun je in de eerste klasse tevoorschijn komen en dat is dus gebleken.

Als nr. 2 eindigde Gert Jan Smit met 3 ˝ uit 9 dus ruim onder de 50%. Niet bevreemdend dus dat het eerste team weer degradeerde.

Beste speler tweede team: nestor Cees VerburgDe bokaal voor het tweede team werd behaald, geloof het of niet, door de al jaren nestor genoemde Cees Verburg.  Alsof de jaren geen invloed hebben op Cees denkvermogen en concentratie, over schaakervaring en immer aanwezig fanatisme hoeven we het niet eens te hebben, behaalde hij een score van 4 uit 7.
Hiermee toonde Verburg voor de zoveelste maal aan dat leeftijd geen beperking mag heten om te schaken , sterker nog het lijkt de geest te” stalen”.
Het was misschien dan ook niet vreemd dat iemand tijdens het uitreiken van de beker riep; Cees voor het kampioenschap!

De nr.2 in het tweede was Jan de Boer, vanwege prive omstandigheden had Jan zich alleen maar beschikbaar gesteld als invaller. Deze rol bleek hem echter prima te liggen, hij scoorde een prima 3 ˝ uit 6 wat procentueel zelfs nog ietsjes beter was dan Verburg, maar het gaat nu eenmaal om de uiteindelijk gescoorde punten.