SCHAKEN is BRAINTRAINING voor de nieuwe kampioen van s.v.Denk en Zet, Cees Samsom.

Kampioen  Cees SamsomNa diverse malen Henk Kroon als kampioen van Schaakvereniging Denk en Zet gehad te hebben , was het nu de beurt voor veteraan Cees Samsom.

Door frequent te schaken toonde Cees aan dat ook op wat oudere leeftijd de hersenen mede hierdoor nog goed scherp kunnen blijven. Door weinig fouten te maken en zeker in het eindspel nog goed scherp te kunnen analyseren en rekenen heeft Samsom bijna vanaf het begin af aan in de competitie aan kop gestaan.

Ook op lange termijn wist hij “de kop “er goed bij te houden; tegen het eind van de competitie stond hij ruim los van nr. 2 Cees van Houten.

Henk Kroon moest genoegen nemen met de 3e stek.

Tijdens de ontvangst van zijn kampioensbeker sprak Samsom wel de wens en verwachting uit , dat het nu wel tijd werd voor de aanstormende jeugd om komend seizoen het “kampioensstokje”over te nemen. Waarbij ze overigens niet op zijn medewerking konden rekenen.

Dat de jeugd er aan komt mocht overigens al blijken bij het uitreiken van de bekers voor het beste resultaat in de externe competitie.

Winnaar team 2Winnaar in het 2e team, waarbij aangemerkt dat dit team net als het 1e ook in de tweede klasse speelt, werd Stefan Rijsbergen met de schitterende score van 51/2 punt uit 7 wedstrijden.

Beste resultaatspeler 1e teamOok de prijs voor het beste resultaat in het eerste ging naar een youngster; Peter de Jonge – op bord 4 gezeten – behaalde met 6 uit 8 een 75% score en ontving hiervoor uit handen van de wedstrijdleider Jeroen Vrolijk een beker.

Beste scoreDezelfde score in dit team werd echter ook behaald door Cees van Houten en ...

runner up 2runner up Wim de Groot, zodat er dit jaar voor het eerst in de geschiedenis 3 topscoorders waren die elk met een beker naar huis gingen.

( Aankomende )Schaakliefhebbers! Voor komend seizoen valt er voor u bij s.v.Denk en Zet weer genoeg te beleven.

2 teams komen uit in de externe competitie van de Stichts Gooise Schaakbond.

Beiden in de tweede klasse waarbij de missie is om het 1e team weer te laten promoveren en het 2e team zich minimaal te laten handhaven.

Naast de externe competitie draait er uiteraard ook een interne competitie

Verder is er elke dinsdagavond schaaktraining waarbij er een opening of gespeelde partij wordt doorgenomen.

In de loop van het seizoen is er verder een speciale schaakseance, gegeven door Pascal Losekoot,deze wordt gekoppeld aan een schaaksimultaan.

Verder is er nog het einde- jaars -Harmen Kroon -snelschaaktoernooi, zijn er nog bekerwedstrijden en is er een afsluitend “bitterballen toernooi”.

Kortom , voor elk wat wils.

Wilt u door middel van schaken en een gezellige avond en braintraining , dan bent u vanaf dinsdag 12 september van harte welkom in dorpscentrum de Boei te Vinkeveen.

Aanvang 19.30 uur .

Henk Kroon